מכירים את זה שאתם מקבלים רשימת נושאים לבחירה שעליה אתם צריכים להכין את העבודה הסמינריונית? גם אני לא. ישנם מספר מועט של מרצים שיתנו לכם את אפשרות הבחירה של נושא לעבודה סמינריונית מרשימה קצרה ומכוונת, אבל הם טובים ומעטים, ונושא בחירת העבודה לרוב זו אחריות הסטודנט.
בחירת נושא לעבודה סמינריונית, מה עושים?
איך בוחרים נושא לעבודה שימלא 20 עמודים וימצא חן בעיני המרצה? איך מתמקדים בנושא אחד ומוציאים שאלת מחקר, השערת מחקר או הצעת מחקר מבלי ללכת לאיבוד?
זהו מדריך קצר של עשה ואל תעשה על מציאת נושא לעבודה שיעזור לכם להצליח.
10 טיפים לבחירת נושא לעבודה סמינריונית
- עברו על הנושאים של הקורס, המרצה רוצה שתבחרו נושא קרוב, זה מה שהוא מלמד, לא משנה אם תמצאו משהו דומה, קרוב או מעניין, זוהי לא עבודת דוקטורט, זו עבודה סמינריונית.
- קראו מאמרים מהסילבוס. נכון, זו עבודה קשה ומרובה, אבל המרצה שקד ועמל על מציאת הביבליוגרפיה לקרוס ויש סיבה למה בחר דווקא את המאמרים הללו.
- קראו מאמרי רשות, אפילו ברפרוף, אלו מאמרים שהמרצה התעניין בהם ונושאם נראה לו קשור לתחום הלימוד, יש סיכוי טוב שדווקא ממאמרי הרשות תבוא הישועה ונושא לעבודה סמינריונית תצוץ בפניכם.
- כתבו על דף את כל הנושאים שנראים לכם, כולם. ואז כתבו רשימה של מאמרים שנוגעים לנושא.
- חפשו באינטרנט מאמרים נוספים, עשו זאת על ידי חיפוש בביבליוגרפיה של מאמרים מהסילבוס.
- אל תמציאו את הגלגל! רוב הסיכויים שהנושא כבר נחקר בעבר בעבודות סמינריוניות, ואם הוא לא נחקר, נעשו מחקרים דומים שמהם בכל מקרה תצטרכו להסיק מסקנות בעבודה הסמינריונית שלכם.
- צמצום! אל תפרשו את המחקר על נושא רחב מידיי, זמן ארוך מידיי או ראשי פרקים גדולים מידיי. העבודה צריכה להיות מכוונת מטרה, ברורה וממוקדת.
- צמצמו אפשרויות, בחרו שני נושאים שמעניינים אתכם. אם זה לא מעניין אתכם העבודה תהיה מייאשת וכך גם הציון הסופי.
- הקשיבו להערות המרצה אך אל תתנו לו להסיט אתכם לחלוטין מהנושא לעבודה סמינריונית שבו בחרתם, למרצים יש נטייה לעשות זאת. למרות זאת, אל תפחדו להציק למרצה בשאלות והבהרות. פנו אליו או אליה במייל או בשעות הקבלה ותשיגו את התשובות לשאלות שלכם.
- אל תעתיקו נושאים מעבודות אחרות, זה לא מקורי והמרצה לא יעריך אתכם על זה.
בחרתם את הנושא? נהדר!
עכשיו מתחילה העבודה הרצינית, השתדלו להקפיד על מבנה נכון, כתיבת עבודה אקדמית ורשימה ביבליוגרפית ענפה של חוקרים מהתחום, הביאו דעות שנוגדות את דעתכם ודעות שתומכות, היעזרו בחברים, במרצה ובמדריכים באינטרנט על מנת להקפיד על חוקי הכתיבה והכוונה למקורות מהימנים.
בהצלחה!