סטודנטים רבים, בשל לחץ הזמן, תמיד רוצים לדעת כמה זמן לוקח להכין עבודה סמינריונית. יש היגיון רב מאחורי הרצון לדעת זאת, שכן הזמן משחק תפקיד מרכזי בכל הנוגע להכנת עבודות סמינריוניות.
בשל גודלה, בשל משקלה ציונה ובשל חשיבותה המתמדת, אין זה סוד כי זמנים הם האלמנט החשוב ביותר בהכנת העבודה.
ביצועה של העבודה עשוי לקחת הרבה יותר זמן, למשל, מביצוע של ממ"ן או כל סוג של מטלה אקדמית אחרת. הדרישות, הסטנדרטים והשימוש הגובר במקורות אקדמיים מאריכים את זמן הביצוע של העבודה, גם אם זה שמבצע זה הוא אדם מיומן ומקצועי, שמתמחה שנים על שנים בביצוע של עבודות כאלו.
אין זה סוד שסטודנטים רבים פונים אלינו, בשל המחסור הגדול בזמן שהם נתקלים בו בבואם לנסות ולהספיק להכין את כל עבודתם. במקרים מסוימים, חלק מן הסטודנטים עובדים וגם נשואים עם ילדים, מה שמעיב את חלוקת הזמנים שלהם בביצוע העבודה.
במאמר הבא, נפשט לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת שתדעו לאמוד את הזמנים לביצוע העבודה שלכם, בסיוע עם אנשי הצוות שלנו, המתמחים בנושא. אם אתם סטודנטים שמתקשים עם נושא הזמן בביצוע העבודה- הישארו איתנו, כי המאמר בדיוק נועד בשבילכם.
מה צריך לדעת?
קודם כל, מה זה בעצם עבודה סמינריונית? זו היא עבודת גמר אקדמית סופית, שמסכמת את כל מה שלמדתם בסמסטר או בשנה נתונה בזמן היותכם סטודנטים לתואר ראשון או סטודנטים לתואר שני.
זו עבודה שמכילה, ברוב הפעמים, יותר מ-20 עמודים מכיוון שהיא מכילה את החלקים הבאים:
- שער, תוכן עניינים, תקציר ומבוא בתור החלק הפותח
- סקירת ספרות (כללית ומורחבת( בתוך החלק העיקרי וגם בתור גוף העבודה, זהו החלק התיאורטי של העבודה
- כל מה שקשור למחקר עצמו: שיטת המחקר, כלי המחקר, שאלת המחקר והשערת המחקר בתור החלק העיקרי הנוסף, שהוא החלק המעשי
- תוצאות המחקר, דיון, סיכום ומסקנות ולבסוף רשימה ביבליוגרפית, בתור החלק האחרון של העבודה
ממבט נרחב בחלקי העבודה, ניתן לראות כי כמעט בלתי אפשרי להכין אותה תוך זמן קצר, ויש לחלק את הזמנים בביצוע.
הכיצד? נסביר זאת בחלק הבא של המאמר.
אז כמה זמן לוקח להכין עבודה סמינריונית?
כדי לדעת כמה זמן לוקח להכין עבודה סמינריונית, יש לקחת בחשבון פרמטרים שונים לביצוע שלה, כמו למשל: עבודות תרגום של מאמרים מחקריים אקדמיים, שכן רוב המקורות בהם הסטודנט מסתייע הם בשפה האנגלית.
יש להתחיל, ראשית כול, מסקירת ספרות. סקירת ספרות היא הלב הפועם והבסיס התיאורטי לעבודת החקר שלכם. ברגע שתשקיעו מאמצים נרחבים ומרוכזים במציאת מאמרים אקדמיים ובהכנסתם לתוך סקירת ספרות- תזכו להתייעל בזמנכם.
השלב הבא בהכנה יהיה כתיבת מבוא קצרצר, שלא מצריך יתר על המידה מבחינת התוכן. השלב הבא יהיה ליצור שאלת מחקר, השערת מחקר ואז להגיע אל תוצאות המחקר בהתאם לשיטת המחקר בה בחרתם.
החלק האחרון, בדומה לחלק הראשון והפותח, אינו לוקח זמן רב וניתן לסיימו אף ביום אחד (דיון, סיכום ומסקנות).
דוגמאות נפוצות
עבודה סמינריונית במשפטים היא דוגמא מצוינת לכך.
זאת עבודה שמצריכה מאמצים רבים, בשל הנושאים רחבי הידיים שהיא מציעה. גם בעבודה הזו, עליכם לחלק היטב את הזמנים, שכן תתמקדו בחוק מסוים במדינת ישראל.
רוצים לדעת מהו ההיקף הרצוי של העבודה? לחצו כאן! מלבד זאת, יש לנו את אנשי הצוות הטובים ביותר, שיוכלו לסייע בכל עת.