איך כותבים סמינריון במשפטים? זוהי שאלה שנשאלת אינספור פעמים, ללא הפסק, ובמחזורים קבועים. במילים אחרות, זוהי שאלה שסטודנטים נחבטים בה ומרגישים שהגיעו לדרך ללא מוצא.
אין ספק, תחום המשפטים הוא תחום מרתק ופותח אופקים, אך בו-זמנית בד בבד קשה, מורכב ומתיש מבחינת התכנים המרובים שלו.
רבים מאלו שיוצרים עבודה כזו, בעתיד ירצו להשתלב בעולם המשפטים, בין אם כעורכי דין עתידיים או כמנהלי קליניקות משפטיות. מנעד אפשרויות התעסוקה בתחום הוא רחב ומתפשט נרחבות לכל עבר.
במאמר הזה, נעזור לכם להבין את העסק. אם אתם סטודנטים שלומדים את התחום וצריכים את המידע הזה, שכן אתם מזדהים עם כל מה שנכתב מעלה ורוצים שנאיר את דרככם בחשיכה- המאמר הזה מצוין בעבורכם וכדאי לכם לקרוא אותו. בואו ונתחיל.
אז איך כותבים סמינריון במשפטים?
לפני שנענה על השאלה, קודם יש להבין כיצד כותבים עבודת סמינריון באופן כללי. ראשית כל, יש לזכור שמדובר בעבודת גמר, שמסכמת את כל מה שלמדתם השנה. המשקל שלה לא נופל ממשקל הציון במבחן, ובכך אל עבר השקלול של הציון הסופי. במילים פשוטות יותר: חשיבותה של העבודה הזו כחשיבותו של המבחן הסופי, בין אם בסוף סמסטר ובין אם בסוף השנה.
כך העבודה בנויה:
- שער
- תוכן עניינים
- תקציר
- מבוא
- סקירת ספרות
- כלי המחקר ושיטת המחקר
- תוצאות
- דיון
- סיכום
- מסקנות
כך, פחות או יותר, בנויה העבודה. המבנה שלה מעיד על הזמן, המשאבים והרצינות שנדרשים מן הסטודנט, על מנת לבצע אותה בצורה הטובה ביותר ובצורה המקצועית ביותר. ונוסיף על כך את הסטנדרטים הנוקשים של המרצה וגם את "שפיכת" התוכן הרב לתוך העבודה. הקפידו על כך, ותוכלו לצלוח את העבודה.
מה עוד צריך בשביל זה?
כדי שתדעו איך כותבים סמינריון במשפטים, אתם צריכים לבחור שאלת מחקר. זוהי שאלה שנוצרת כדי לחקור תופעה מסוימת או אדם מסוים, ובהקשר זה: דבר מה שקשור לעולם המשפטים על כל גווניו.
השאלה יכולה להיות כמותית (ניתוחים סטטיסטיים, סקרים וחישוב ממוצע כללי) והיא יכולה להיות גם איכותנית (נרטיב מסוים שקשור לעולם המשפטים).
לגבי העבודה עצמה, זו עבודה שיכולה להכיל יותר מ-20 עמודים, כאשר ניתן לבחור חוק מסוים במדינת ישראל, ולהתמקד בו. כאשר נכנסים לאתרים משפטיים ממשלתיים ותרים אחר מידע על חוקים מסוימים, הרי שלכל חוק נמצא למצוא יותר מ-100 סעיפים (!).
ולכן, כך פחות או יותר תיראה העבודה שלכם בתחום.
מה עוד צריך לדעת?
לא מעט פעמים, סטודנטים מבצעים טעויות אשר שבות על עצמן בכל הנוגע לעבודות מן הסוג הזה. למשל: סקירת ספרות ורישום ביבליוגרפי אקדמי. זוהי טעות שכיחה בנוגע לדרך בה מצטטים מקור אקדמי כלשהו, בנוסף לדרך בה הם כותבים את התוכן האקדמי בסקירת הספרות:
- שימוש בשפה לא מספיק אקדמית, מדעית וגבוהה
- "תוכי" סטייל בכתיבה: מילה במילה מתוך המאמר, ללא כתיבתו של הסטודנטים במילותיו שלו.
ולכן, על הסטודנט לצטט היטב את המאמרים וגם לכתוב אותם בסגנון המקורי שלו. לעתים, סטודנטים אף מעתיקים ציטוטים, מה שיכול לסבך אותם בפלגיאריזם (גנבה ספרותית), שפירושה שימוש בתכנים ספרותיים או אקדמיים שלא כהוגן.
למידע נוסף על טעויות שכיחות בכתיבת עבודות סמינריון – לחצו כאן.
מלבד זאת, לכל שאלה או פניה, הצוות שלנו נמצא כאן כדי לסייע לכם. אנו מסייעים לסטודנטים לתואר ראשון ולתואר שני, ולכן אתם ממוזמנים לפנות אלינו עוד היום.