על מה נדרש להקפיד בהכנת המטלה, מהן הוראות, דרישות וחובות האקדמיה לגבי שער לעבודה אקדמית, מה צריך להופיע בשער, אלו פרטים חובה לציין והאם ישנם פרטים שהן רשות, מהו העיצוב הנכון שהשער אכן יהיה כמו שער של עבודה אקדמית כמו אלופים, ולא רק כזה העומד בנטל המינימלי הנדרש בהוראות האקדמיה, על כך ועוד תקראו במאמר שלפניכם.
ראשית כל, יש לציין שסטודנטים רבים מגלים כי ישנם כללי אקדמיה והוראות ברורות על מבנה וצורת השער האקדמי, רק מספר שבועות לאחר ההגשה של המטלה הראשונה, כאשר הם רואים כי קיבלו על כך הפחתה בציון בבדיקת העבודה, כי אף אלו אשר קוראים בהוראות המטלה כי עליה להיות מוגשת בהתאם להוראות האקדמיה, לא יודעים שהכוונה אפילו בהוראות המתייחסות לשער העבודה ולא רק לתוכן העבודה.
האם החובה הינה על כל כתיבת עבודה אקדמית או רק על עבודה סמינריונית?
התשובה לשאלה זו הינה שהחובה על הקצאת עמוד מקדים של שער אקדמי, כמו גם ההוראות על מבנה, עיצוב, העריכה והפרטים אשר אמורים להופיע בשער הינה על כל עבודה אקדמית.
הווה אומר, החובה על עריכת שער אקדמי מקצועי, אינה רק על עבודה סמינריונית, אשר יש ללמוד אודותיה קודם כתיבת עבודה סמינריונית, אלא היא חובה אשר קיימת בכל כתיבת מטלה אקדמית בכל תחום שהו, השייכת לעולם האקדמיה.
עוד ראוי לציין כי ההקפדה על הוראות האקדמיה אינן המלצה בלבד, אלא מרכיב מהותי ומשמעותי, הן כחלק מכתיבת מטלה אקדמית והן כחלק בלתי נפרד אף בכל סמינריון, מה גם שבכל תואר אקדמי בכל תחום שהו, קיימת חובה זו של שער אקדמי, כמו גם החובה וההוראות היאך לערוך אותו ומה לכתוב בו.
מה אם כן עריכה הנכונה של שער עבודה אקדמית של אלופים?
בדוגמא שלהלן נבאר על העריכה האקדמית המקובלת של שער אקדמי ברוב תחומי האקדמיה למעט משפטים עליו נדגים בהמשך:
בחלקו העליון של השער אמור להופיע שם המוסד והפקולטה, מתחת פרטים אלו צריך לציין את תחום המחקר ומתחת בכותרת משנה את שם המחקר.
בשליש התחתון של העמוד יש לציין את שם הסטודנט ומתחתיו את שם המנחה / המרצה.
כמו כן, בחלקו התחתון יש לציין את מועד ההגשה בסדר של חודש ושנה.
פרטים נוספים שיש לציין בעמוד הראשי בחלק מהאוניברסיטאות והמכללות הוא ת.ז. של הסטודנט וכן את מספר הקורס ואת מספר הקבוצה.
האם מדובר בסדר מחייב?
התשובה לכך הינה שתלוי באיזה חלק מהפרטים כמו גם בתחומי האקדמיה בו אנו עוסקים, שכן, ישנן מוסדות מעולם האקדמיה בפרט בלימודי משפטים אשר מעדיפים כי חלקו העליון, וכן חלק מהפרטים של עמוד השער יהיה ערוך אופן שונה מן הסדר המקובל בשאר עולם האקדמיה, בפרט שבאופן כללי כל הוראות הכתיבה האקדמית וצורת העריכה, עיצוב ורישום המקורות הינו שונה לחלוטין בין משפטים ליתר התחומים.
דוגמא לשער מנצח של עבודה אקדמית בתואר במשפטים:
כאשר מדובר בהכנת שער לעבודה סמינריונית במשפטים, אזי, בחלקו העליון כותרת של סוג העבודה, מתחת שורה זו מופיע נושא הסמינריון ומתחתיו מופיע שם המחקר או העבודה האקדמית.
בחלק שמתחתיו מופיע מקום הלימודים, הפקולטה, שם המרצה, ולעיתים בסדר הפוך: שם המרצה, שם הפקולטה ושם המוסד, זאת, באותיות גדולות אך קטנות מן הכותרת העליונה של השליש העליון.
מועד הגשת העבודה: בשער אקדמי אשר מותאם ללימודי משפטים מקובל לציין שנת לימודים ללא החודש, כפי שמקובל לרשום בשער תחומי האקדמיה, ואת התאריך יש לציין בחלק זה של העמוד, תחת פרטי המרצה ומעל הפרטים האישיים.
בחלק התחתון מופיעים יתר הפרטים, שם מגיש/ת העבודה / הסמינריון, מספר ת.ז. וכן במקומות רבים אף מספר קבוצה ומספר הקורס.