מהי כתיבת עבודה סמינריונית ואיך מתמודדים איתה?
הגעתם לשלב הזה בתואר. מזל טוב! שאלות רבות בוודאי עולות בראשכם עכשיו. למשל, מהי בכלל כתיבת עבודה סמינריונית?
אז כיצד מתחילים? איך מעבירים את כל החומר הלימוד מהראש לדף? כיצד בנויה עבודה אקדמית מול כתיבת עבודה סמינריונית? מהם סדר הפרקים? כיצד מצטטים מקורות? כיצד רושמים את המקורות? מהו ניסוח אקדמי? הבדל בין סוגי הסמינריונים בתחומים שונים? ועוד שאלות רבות טובות.
אנחנו כאן כדי לענות על שאלות אלו ולהעניק ייעוץ ועזרה מקצועית.
מהי עבודה סמינריונית?
עבודה סמינריונית היא עבודת חקר, אשר על הסטודנט להגיש בלימודים אקדמאיים, בשנה השלישית לתואר ראשון ובשלבים מוקדמים יותר כאשר מדובר בתואר שני ו/או שלישי, זו חובה אקדמית כחלק מהתנאים לקבלת התואר.
מטרת העבודה הסמינריונית היא לאפשר לסטודנטים לפתח חשיבה אקדמית ומחקרית. נכון שבשלב בו אתם נמצאים העבודה נראת כטרחה, אך מטרתה לפתח את החשיבה והיצירתיות שלכם בתחום הדעת אותו אתם לומדים.
השוני בין מטלה אקדמית מול כתיבת עבודה סמינריונית
כתיבת עבודה סמינריונית אינה דומה למטלה אותה מגישים מעת לעת בלימודים. במטלות השונות במהלך התואר יש גמישות רבה יותר מהעבודה הסמינריונית, המטלות בדרך כלל קצרות יותר בין 1-5 עמודים, בעלות חוקים מעטים ולרוב אינכם נדרשים למצוא יותר מחמש מקורות. המטלה הלימודית היא ספציפית לקורס מסוים ולדרך חשיבה של המרצה.
היא אינה משקפת עבודה אקדמית מדוייקת ולא מפתחת יכולות חשיבה מחקריות. לרוב היא מכילה מספר שאלות הקשורות ישירות לחומר הנלמד בקורס , בדרך כלל לנושא ספציפי בקורס.
המטלה אינה דורשת כתיבה אקדמית גבוהה ואף מבחינת עיצוב העבודה. מבנה העבודה שונה מאוד ממבנה העבודה הסמינריונית. לכתיבת עבודה סמינריונית יש כללים ברורים מאוד.
כללים לכתיבת עבודה סמינריונית
בכל פקולטה באשר היא, בין אם מדובר בפסיכולוגיה, בסוציולוגיה, בכלכלה או במינהל עסקים, אחת הדרישות שחוזרת על עצמה בכל שנת לימודים היא הדרישה להגשת מטלות שונות שהמטרה שלהן היא מרכזית: תרגול כתיבה סמינריונית.
אלא שכתיבת עבודה סמינריונית היא מורכבת למדי, בוודאי ככל שהיקף העבודות נעשה גדול יותר ועל אחת כמה וכמה כאשר נדרש הסטודנט להתמודד עם עבודת מחקר מקיפה כמו סמינריון, עבודה שאמורה לכלול בין 15 עמודים ל25 עמודים.
כללי הכתיבה ברורים מאוד ומקיפים לכל תחומי הדעת ומחולקים ל-3 קטגוריות: מבנה העבודה, מקורות ונראות העבודה.
1. מבנה עבודה סמינריונית
כתיבת עבודה סמינריונית מורכבת, כאמור, משורה של כללים מוגדרים ומאוד ברורים.
עיצוב | גודל הטקסט, גופן, רוחב שוליים ועיצוב כותרות ראשיות ומשניות. זה נראה כי יש תשומת לב גדולה מידיי לפרטים זניחים, אך נראות העבודה חשובה מאוד באקדמיה ועליכם לעמוד בהנחיות הניתנות לכם. |
ראשי הפרקים המרכזיים | תקציר, מבוא, סקירה ספרותית ושיטת המחקר הם בעלי חשיבות גדולה מאוד בכתיבת עבודה סמינריונית. על הפרקים להיות מנוסחים בבהירות ובהתאם לנושא העבודה. יש להקפיד בחשיבות יתרה על כללי השפה – כתיבה רהוטה ותקינה וסימני פיסוק. על העבודה עצמה להראות כמו משפך הפוך – המבוא הוא תקציר של העבודה, ראשי הפרקים מתחילים מהנושא הרחב לצר והסיכום מכיל בתוכו את הפתרון לשאלת המחקר. |
ביבליוגרפיה / רשימת מקורות | כללי האקדמיה נוקשים מאוד בנוגע לכתיבת מקורות בגוף העבודה וברשימת המקורות ויש לפעול על פי החוקים בצורה מדויקת. |
2. מקורות מידע
ישנם אתרים שניתן להיעזר בהם בכתיבה מדויקת של המקורות ובדרך כלל גם דוגמאות לכתיבת מקורות שניתנות על ידי המרצה. חשוב מאוד להשתמש במקורות מהסילבוס.
דבר נוסף שחשוב לציין, עבודה סמינריונית כאמור הינה מחקר אקדמי ולכן עליה להיות מבוססת בהתאם לדרישות האקדמיה והרמה הבינלאומית בתחום הנלמד, כלומר, בתואר בלימודי משפטים מטבעם של דברים היא תהיה על בסיס של מקורות של ספרות משפטית, פסיקה, חקיקה, המשפט הבינלאומי וכדומה.
3. שיטות מחקר עיקריות
ישנן שתי שיטות מחקר עיקריות, איכותני או כמותי. שתי שיטות מחקר שונות מאוד הדורשות שינוי והתאמה בעת כתיבת פרקי העבודה והדגש בכל פרק. בנוסף חיפוש המקורות משתנה.
שיטת מחקר כמותי בעבודה סמינריונית
בשיטת המחקר הכמותי, יש דגש על מחקר סטטיסטי המגובה במקרים כמותיים נוספים ובדרך כלל גם בחקירה כמותית למציאת פתרון לשאלת המחקר.
שיטת מחקר איכותני בעבודה סמינריונית
המחקר האיכותני מתבסס יותר על מקורות מידע והשוואה בין דעות מחקריות שונות, ופחות על סטטיסטיקה.
איך נדע באיזו שיטה לבחור?
שיטות המחקר משתנות בדרך כלל על פי התחום הנלמד וכן על פי דרישת המרצה. סטודנט להיסטוריה לא יכתוב בחייו האקדמיים מחקר כמותי ויתבסס בעיקר על מחקרים איכותניים ומקורות מידע היסטוריים.
לעומת זאת, במקצועות המדע, רוב העבודות הסמינריוניות הן על פי השיטה הכמותית ודורשות עבודה רבה יותר.
4. נראות – כיצד ניראת עבודה סמינריונית?
כל העבודות הסמינריוניות נראות דומות אחת לשניה, שער, תוכן עניינים, מבוא/תקציר, פרקים, סיכום וביבליוגרפיה/ מקורות מידע.
שער | השער מכיל את שאלת המחקר בכתב גדול, כמו שער של ספר. בתחתית השער נכתבים פרטי הסטודנט, שם הקורס, המרצה ותאריך ההגשה. לשער אין מספר עמוד |
תוכן עניינים | כתוב בצורה ברורה, מחולק לפי פרקים ותתי פרקים, ומספרי עמודים |
מבוא/תקציר | מוגבל למספר עמודים , בין 2-5 עמודים, תלוי בגודל העבודה הסמינריונית. מכיל פסקאות ברורות , בעלות רווח של 1.5 |
ראשי פרקים | על פי חוקי הכתיבה של העבודה, בדרך כלל כתב 12, רווח 1.5 ושוליים. מחולק לתתי פרקים במרווחים סבירים |
סיכום | נכתב בדומה למבוא, כתיבה של 2-5 עמודים בדרך כלל, פסקאות ברורות, רווח ושוליים |
מקורות מידע | נכתב על פי חוקי כתיבת המקורות, כתיבה מדוייקת, חלוקה למקורות בעברית ואנגלית לפי סדר האלף-בית |
*כתיבה אחידה | הכתיבה אחידה בגודל, ללא שימוש בבולד מלבד ראשי פרקים, שוליים אחידים, גודל אחיד ורווח. במקרה של הוספת גרפים או תמונות, אלו יחשבו כנספחים ולהם יש כללי כתיבה נוספים |
אנו יודעים שסטודנטים רבים אינם יודעים כיצד לגשת לבניית התהליך של שלד העבודה ולכן אנחנו מצרפים לכם קישורים למאמרים שיכולים לעזור לכם:
כמות הסמינריונים הנדרשים להגשה
ברוב התארים, הסטודנט נדרש להגיש עבודה סמנריונית במספר קורסים, בין 1-3, אך יש תארים, במיוחד המתקדמים, בהם נדרשים להגיש יותר. הציון העובר משתנה ממקום למקום וכן מקורס לקורס.
ישנן תארים שבהם נדרש לעמוד בציון של 80 כציון עובר (לרוב בתואר שני) וישנם תארים שהציון העובר הוא 65. יש לכוון גבוה! הציון של העבודה הסמינריונית משפיע על הציון הסופי בקורס וכיוצא מזה על הציון הסופי בתואר.
אין ספק כי לאחר כתיבה של מספר סמנריונים הקושי בכתיבה יורד ואיתו מתפתחת מיומנות הכתיבה האקדמית.
כתיבת עבודה סמנריונית דורשת שינוי מחשבתי וראיה לעתיד. מכתיבת שאלת המחקר , הפתרון אמור להיות בידכם, אך עליכם לעורר צפיות אצל הקורא על ידי כתיבה רהוטה ומעניינת עד לקריאת הסיכום.
אם עליכם לכתוב מספר עבודות במקביל, השתדלו להתחיל אחת ולסיימה לפני שתעברו לבאה. כתיבה של מספר עבודות במקביל עלולה לגרום לכם לפיזור וחוסר תשומת לב לפרטים, דבר המשפיע בוודאות על הציון הסופי בעבודה. אם אתם זקוקים לעזרה בעבודות סמינריוניות, המשיכו לקרוא.
6 טיפים להצלחה בכתיבת עבודה סמינריונית
- בחירת נושא מעורר השראה – חשוב לבחור בנושא שמדבר אליכם אישית, כדי שהמוטיבציה לחקר תישאר גבוהה.
- תיהיו פתוחים לשינויים – ככל שתעמיקו בנושא, יתכן ששאלת המחקר שלכם תתפתח ותשתנה.
- שימוש במקורות מהימנים – כל החומרים שאתם משתמשים בהם צריכים להיות אמינים ועדכניים, כדי להבטיח רמת מקצועיות גבוהה.
- שמירה על מבנה נכון – חשוב לשמור על מבנה ברור ומובנה שיוביל את הקורא דרך העבודה.
- מבנה קלאסי של עבודה סמינריונית – מבוא, גוף העבודה (שכולל פרקים כמו סקירה ספרותית, שיטות מחקר, ועוד), וסיכום.
- כתיבה רהוטה ומדויקת – רבים מהמרצים מדגישים את חשיבותה של כתיבה ברורה ומקצועית. חשוב להקפיד על כללי העיצוב הנדרשים, להשתמש בהערות שוליים כראוי ולהוסיף ציטוטים והפניות כאשר נדרש.
עזרה בכתיבת עבודות סמינריוניות
החשיבות בקבלת עזרה בכתיבת עבודה סמנריונית הינה בעלת משמעות עצומה, שכן, כתיבת עבודות סמינריוניות עומדת בראש סדר העדיפויות לסיום התואר הנחשק.
לא קל לבקש עזרה, זה ברור ואנחנו מודעים לרצון הרב שלכם להצליח בכוחות עצמכם, אך לאחר שקראתם את הכתבה והבנתם את הקושי והזמן שעבודה סמנריונית דורשת מכם, אל תהססו לפנות לעזרה.
אפשרות להקל על העומס בכתיבת העבודה הינה שיתוף פעולה עם סטודנט אחר, כמובן באישור המרצה. כך תוכלו לחלק את עומס העבודה בינכם, חשוב להדגיש כי עבודה קבוצתית אינה תמיד קלה ואיכותית. עליכם להחליף בינכם רשמים ודעות באופן תדיר, לקרוא את הכתיבה אחד של השני כדי לראות התאמה בסגנון הכתיבה וברצף הכתיבתי וכן, החשוב ביותר, לשחרר שליטה וללמוד לעבוד בשיתוף פעולה.
דרך נוספת הינה בקשת עזרה בכתיבת עבודת סמנריון, זאת אומרת הדרכה מתאימה בכל תהליכי כתיבת העבודה הסמנריונית. דבר זה אינו מתאפשר בדרך כלל עקב לוח הזמנים העמוס של המרצה או , לצערנו, חוסר רצון של המרצה ללוות את הסטודנט בכתיבה.
הצוות המקצועי שלנו פנוי למתן עזרה בכתיבת עבודה סמנריונית, לליווי מלא בשלבי הכתיבה, ייעוץ והכוונה לכתיבה אקדמית מצויינת.
לא לכולנו יש את הזמן בתוך מירוץ החיים להבין וליישם את כל מה שנאמר בכתבה זו. זה בסדר, זו עבודה קשה מאוד ודורשת הרבה מיומנויות וזמן פנוי. לכן אנחנו כאן לעזור, משלב בחירת שאלת המחקר, חיפוש המקורות, ייעוץ ועד עזרה בכתיבה.
ייעוץ מקצועי לסטודנטים
הפתרון לבעיות אינו רחוק, שכן, לא צריך להתמודד לבד ולהסתובב חסרי אונים.
הצוות המקצועי של שלנו, בעלי תארים מתקדמים במקצועות שונים, בעלי יכולת כתיבה אקדמית, ידע רב בנושאים שונים ומכוונות להצלחה. הכותבים שלנו לא מסתפקים בציון עובר. הם מחוייבים לעבודה איכותית מאוד, מדוייקת ומעניינת.
מאחר וכתיבת עבודות סמינריוניות היא מאתגרת ועבור סטודנטים רבים אף נתפסת כמאיימת, אין זה מפתיע שסטודנטים רבים שוקלים את האפשרות לקבל עזרה בכתיבת סמינריון.
למעשה, ישנם סוגים שונים של עזרה שתוכלו לקבל לצורך כתיבה העבודה שלכם, בין אם אתם זקוקים להדרכה ולהכוונה בלבד, בין אם אתם מחפשים שלד לסמינריון כדי שתוכלו להתחיל מנקודת פתיחה טובה ונוחה יותר, ובין אם אתם מעוניינים להיעזר באדם מנוסה ובעל מיומנויות כתיבה אקדמית, שיוכל לעזור לכם וללוות אתכם לאורך העבודה כולה.
כל אחת מהדרכים הללו היא אפקטיבית והיא תתרום רבות לאיכות העבודה שתגישו ולציון שתקבלו, אך השאלה בסופו של יום היא מה אתם מחפשים ואיזו עזרה היא רלוונטית עבורכם. אם אתם פשוט צריכים עזרה בהתנעה, קבלת הדרכה אישית מצד גורם מנוסה ומיומן והכנת שלד לכתיבת עבודה סמינריונית יכולה להספיק.
קבלת משוב על כתיבת עבודה סמינריונית
אם אתם חוששים מאיכות העבודה שלכם, אתם יכולים לפנות לקבלת משוב על הכתיבה האקדמית שלכם, כך שעוד לפני המנחה שלכם יהיה גורם אחר, מקצועי, שיידע לתת לכם דגשים והצעות לשיפור – שיובילו גם לשיפור בציון העבודה ובציון הסופי שלכם.
בכתיבת עבודה סמינריונית ראשונה או לקראת סוף התואר, כשהכוחות כבר אזלו וזמן פנוי אינו בנמצא, הכוונה וייעוץ לכתיבה היא הדרך המתאימה עבורכם.
אפלטון: השותפים המושלמים לעבודה סמינריונית
באפלטון, אנו מבינים את האתגרים והדרישות הגבוהות הכרוכות בכתיבת עבודה סמינריונית. לכן, אנו מציעים שירות מקצועי, אישי ומדויק, שמתמקד בסיוע לסטודנטים כמוכם. אנו מתחייבים לשימוש במקורות אמינים, לכתיבה מדויקת ומקצועית, ולכללים שישדרגו את העבודה שלך. עם אפלטון, אתם לא רק מגיעים לקו הסיום – אתם עושים זאת עם עבודה שתוכלו להיות גאים בה.
שאלות ותשובות בכתיבת עבודה סמינריונית
האם יש מבנה ספציפי לכתיבה של עבודה סמינריונית?
עבודה סמינריונית, בדרך כלל, מכילה מבנה ספציפי קבוע, שכולל בעיקרון פתיחה, גוף עבודה, סוג מחקר, סיכום עבודה ורשימת מקורות. במקרים אחרים, ישנן עבודות שדורשות מבנה אחר, וזאת בהתאם לסוג המחקר שלה. היכנסו לקריאה באתר!
האם העבודה חייבת להכיל שאלת מחקר?
בוודאי. חשוב מאוד לכלול שאלת מחקר, כי זהו הסיס לכתיבת עבודה סמינריונית מכל סוג. שאלת המחקר מגדירה את הכיוון של העבודה שלכם, וכל התוכן שלה יתבסס עליה. ולכן, חייב שתהיה לכם שאלת מחקר.
איך אנחנו יכולים לעזור לך בעבודה הסמינריונית?
יש לנו צוות מקצועי שמתמחה בעניין, ויכול לספק לכם את כל השירות שמיועד ספציפית לנושא זה. וזאת, כדי שלא נחסיר ממכם כל פרט וכל מידע חיוני שקשור לכך. ולכן, נהיה שם כדי לסייע לכם.
מדוע אנחנו מתאימים לסייע לך בכתיבת העבודה?
מכיוון שהשירות שלנו, במשך זמן רב, עומד ומסייע ביתר שאת לסטודנטים בכל הנוגע לעולם המטלות האקדמיות, והשירות שלנו הוא שירות אקדמי שדוגל בכל סוגי המטלות האקדמיות. ולכן, מוזמנים לפנות אלינו תמיד.