כתיבת עבודה אקדמית היא לא פעולה פשוטה שדורשת זמן ניכר מהסטודנט. זה לא סיכום מאמר או אפילו סיכום של הרצאה, אלא כתיבה מרובה ומעייפת שדורשת כמעט את כל הזמן של הסטודנט.
למה העבודה לוקחת כול כך הרבה זמן?
עבודה אקדמית היא עבודה שנכתבת באקדמיה, ובגלל שמשתייכת למוסד כול כך יוקרתי, היא נכתבת ברמה גבוהה שכוללת כתיבה ברמה גבוהה, תוכן איכותי ונושא ייחודי.
על מנת לקיים את כל המאפיינים הללו יש להשקיע זמן רב כי כל פרק בעבודה הזו דורש חשיבה מרובה, כתיבה ועריכה. כל מילה שכתובה בכל פסקה מחושבת מראש וכל תוכן חייב להיות רלוונטי. לכן על מנת שהתוצר יהיה איכותי, יש לקחת את הזמן ולהשקיע כמה שיותר.
יש דרך לחסוך בזמן?
האמת היא שגם אם רוצים לא ניתן לחמוק מכתיבת עבודה סמינריונית. זו עבודה שחייבים לכתוב אותה על מנת לסיים את הלימודים האקדמיים. ולמרות שכתיבת עבודה יכולה באמת להיות מייגעת היא תהליך שחייבים לעבור אותו. בנוסף, לומדים מתהליך זה לא מעט.
מה לומדים מכתיבה של עובדה אקדמאית?
הרווח אולי הכי גדול שמשיגים מעבודה אקדמית הוא היכולת להתמודד עם אתגר. עמידה באתגרים היא יכולת שיכולה לתרום רבות לחיים האקדמיים ובמיוחד לחיים מחוץ לאקדמיה. זו יכולת שנותנת לאדם תחושה של מסוגלות וביטחון עצמי, יכולת לעבור קושי ולהצליח.
אז אם חוזרים רגע לחיים האקדמיים, ברגע שסטודנט יכול להתמודד עם כתיבת עבודה אקדמית הוא יוכל להתמודד עם כל קושי ומכשול שיעמדו בפניו לאורך לימודיו האקדמיים. הכתיבה תעזור לפתח את יכולות החשיבה לעומק, הבעה בכתב ולבסוף יכולת עמידה בלוחות זמנים.
טיפים שיכולים לעזור
אמנם לא ניתן להימנע מכתיבה של עבודות אקדמיות אולם יש כמה צעדים שניתן לקיים על מנת לקדם פרודוקטיביות ולחסוך בזמן. הטיפ הכי משמעותי שיש לתת הוא היערכות מראש. חשוב שהסטודנט יקציב מספיק זמן לכל הפרויקט על מנת שיוכל לעבוד על הפרויקט כמו שצריך ולא בלחץ.
צעד נוסף הוא שהסטודנט יהיה "סגור על עצמו" ויידע בדיוק מה הוא רוצה לחקור. כאשר הסטודנט ממוקד מטרה הוא חוסך בזמן המוקדש להחלטה על מה לחקור.לבסוף, שני טיפים אחרונים הם להיעזר בשירותי ייעץ בספרייה על מנת למצוא מקורות טובים. ולבסוף כאשר קוראים את המקורות, לקרוא את פרק הדיון כי הוא בדרך כלל מסכם את כל הרעיונות המרכזיים במאמר.