בדרך קבע, הסטודנטים תמיד מודאגים מכל מה שקשור להיקף עבודה סמינריונית. לעתים, דאגה זו מוצדקת: מדובר בעבודה הכי חשובה שיש, שמסכמת את כל שנת הלימודים שלהם. לרוב, עבודה זו תוגש בסוף הסמסטר או בסוף השנה של לימודי תואר ראשון או לימודי תואר שני.
אלו השאלות שבהן השירות שלנו נתקל:
- "כמה עמודים בעצם צריך בשביל זה?"
- "זה בסדר אם אכתוב רק 20 עמודים?"
- "זה כולל שער ותוכן עניינים?"
- "הרוב גדול זה בסקירת הספרות?"
ועוד שאלות רבות אחרות שמתעסקות בנושא.
אם אתם סטודנטים וגם אתם שואלים את עצמכם את השאלות הללו ורוצים גם לשאול אותנו, המאמר הזה נוסד בעבור הנושא הזה. תמצאו כאן את כל מה שנחוץ לכם לדעת על כך.
השירות שלנו יעניק לכם את המענה הטוב ביותר על שאלותיכם, על מנת שהתוצרים האקדמיים שלכם יהיה האיכותיים והטובים ביותר. נתחיל.
היקף עבודה סמינריונית – כמה צריך?
ראשית כל, יש לעקוב אחרי הכללים הבסיסיים שקשורים לכתיבת עבודה סמינריונית:
- פונט דויד בגודל 12 כתיבת תוכן, בגודל 16 לכתיבת כותרות שונות לעבודה.
- כתיבה בפסקאות.
- רווח וחצי (1.5) בין שורות הכתיבה.
לפני שנדע לגבי היקף עבודה סמינריונית, קודם נדע לגבי המבנה הקבוע שלה, שנראה כך:
- שער
- תוכן עניינים
- סקירה ספרותית
- מערך המחקר: שאלת מחקר, שיטת מחקר, כלי מחקר והשערת מחקר
- ממצאי העבודה
- דיון
- סיכום
- מסקנות
- רשימה ביבליוגרפית
- אם יש צורך- נספחים
מה משפיע על היקף העבודה?
היקף העבודה תלוי ברמת התוכן, שאותו אתם כסטודנטים שואבים מתוך המקורות, ויש לכתוב כמה שיותר תוכן, ולוודא שיהיה מקיף. על אף שכתיבת העבודה הינה עסק מתיש ומצריך לא מעט מאמצים, יש לכתוב בין 15 לבין 20 עמודים מכיוון שזהו הסטנדרט המתבקש ביותר.
ולכן, יש למקד את החומר היטב, כדי ליצור מבנה מוצק ואיכותי של סקירה ספרותית. וככל שהעבודה תהיה מקיפה יותר, כך הביצוע של שאר חלקיה יהיה קל יותר.
למשל: כאשר סקירת הספרות שלכם תכיל את כל המידע האקדמי הרלוונטי על אודות הנושא שבחרתם, תוכלו מתוך מידע זה ליצור חומר גלם למערך המחקר שלכם, להגיע לממצאים, ליצור דיון ולבסוף לכתוב מסקנות.
על מה צריך לשים דגש?
רוב המיקוד צריך להיות סביב הסקירה הספרותית, כדי ליצור בסיס בטוח להשערת המחקר שלכם. באם הינה העבודה תיאורטית – הסקירה תשפיע על הממצאים, ובאם העבודה הינה איכותנית, המבוססת על ראיונות עומק או על שאלונים – גם אז תוכלו לקבל מידע רלוונטי.
במילים פשוטות יותר- ככל שתוסיפו לכתוב תוכן ולהעלות את מספר עמודי העבודה, כך העבודה תהיה מוצלחת יותר וגם אתם תצאו מרוצים מכך. בואו ונעבור לחלק לא פחות חשוב: האיכות.
מה עוד חשוב לדעת?
כדי שהעבודה שלכם תצא מסודרת, עליכם להקפיד על עריכה לשונית. כתיבה ללא שגיאות כתיב קריטית. החיפזון לכתוב כמה שיותר עמודים לעבודה ולהוסיף תוכן, בסופו של דבר, יוכל להוביל לכך שמבחינת איכות הכתיבה, העבודה תהיה מבולגנת.
ולכן, הקפידו על שימוש נכון בשפה אקדמית ובשפה גבוהה, ועם מבנה תחבירי תקין לכל משפט. המרצה שלכם ישמח מאוד לקבל לידיו עבודה מסודרת, שכתובה בצורה מסודרת ויפה לעין.
היקף עבודה בתחום המשפטים
עבודה סמינריונית במשפטים מכילה בתוכה תחום כה רחב, כי ניתן להפיק עבודה רק סביב חוק מסוים שיש במדינת ישראל. זו עבודה שיכולה להכיל יותר מ-25 עמודים, המכילים הסבר על החוק ועל סעיפיו.
יש לכם שאלות נוספות? מעוניינים בעזרה וסיוע מקצועי מהמומחים שלנו?