עבודות סמינריוניות הן דרישת מעבר בתואר ראשון. העבודות בדרך כלל מוגשות בסוף סמסטר במספר קורסים המוגדרים כקורסים מתקדמים. העבודה הסמינריונית באה לסכם את הידע שלכם מהקורס, לא כסיכום של החומר, אלה בחינה של תהליך החשיבה והחקירה שלכם.
בכל תחום לימוד יהיו דגשים שונים לכתיבת עבודות סמינריוניות אבל רובן נראות דומות.
כתיבת עבודות סמינריוניות
כתיבה של עבודה סמינריונית היא שלב בו הסטודנט נתקל לראשונה בכתיבה עצמאית של עבודה בה הוא נדרש לסקור מאמרים ומחקרים אקדמיים, לדון בהם, לבצע מחקר קטן משלו, להציג ממצאים שהוא אסף ולהסיק מסקנות משלו. זוהי עבודה מורכבת ושונה מאוד מעבודות לא אקדמיות.
ישנם 2 דגשים חשובים כאשר נגשים לכתיבת עבודה סמינריונית, מקוריות ולוח הזמנים.
על כל אחד מהם נפרט בהרחבה בהמשך המאמר.
1. מקוריות בעבודות סמינריוניות
מקוריות היא נדבך חשוב בעת כתיבת עבודות סמינריוניות מאחר ועל הסטודנט לאסוף נתונים שונים, לחקור, לשלב, לחפש, להגיע למקורות מידע חדשים שלא ידע על קיומם בכדי לענות בהתאם על בעיית או שאלת המחקר.
האיסוף נעשה ממקורות מהימנים בלבד, משמע מקורות מחקריים כגון מאמרים מקצועיים וספרי עיון בנושא. ישנם תחומי דעת בהם יש חופשיות רבה יותר וניתן להשתמש במקורות נוספים כגון כתבות, ציטוטים ואתרים מחקריים.
מהי כתיבה מקורית?
כתיבה מקורית הינה כתיבה אישית, לא מועתקת ולא מצוטטת (אלה אם ניתנת האפשרות לציטוטים בעבודה). הכתיבה משקפת את תהליך החקירה למענה על שאלת המחקר או הנושא הנבחר בעבודות סמנריוניות.
לעבודה סמינריונית יש חוקים ברורים לכתיבה, הכתיבה צריכה להיות ברמה אקדמית, משמע, שפה גבוהה, שימוש נכון בסימני פיסוק ובצורה ברורה ובהירה.
היכן נחשפת המקוריות? בתהליך החקירה של העבודה, במיזוג חלקי המקורות וכן בשלב הסיכום.
2. לוח הזמנים בעבודות סמינריוניות
הדבר המהותי שיכול לשרת את הסטודנט עם תחילת ההתמודדות עם המטלה היא לוח זמנים.
הנטייה של סטודנטים רבים היא לדחות עבודות לרגע האחרון ולכן, עליהם לפתח משמעת לימודית כדי לעבוד בצורה נכונה לכל אורך שלבי הכנת העבודה.
עבודות סמינריוניות דורשות לוח זמנים מוקפד אך מעשי. לוח הזמנים צריך להיות מותאם לחייכם האישיים אך מכוון מטרה לכתיבה.
לוח זמנים אפקטיבי עבור עבודות סמינריוניות
כתיבת עבודה סמינריונית דורשת הקפדה על לוח זמנים וסדר עבודה מדויק. עבודה סמינריונית מוצלחת דורשת לפחות שבועיים של עבודה מסודרת ומוקפדת, למתחילים דרוש זמן רב יותר.
חיפוש מקורות אודות הנושא הכללי | חלק חשוב מאוד בכתיבת העבודה, ללא מקורות מהימנים לעבודות סמינריוניות לא תהיה עבודה. ישנם מספר אתרים שיכולים לתרום בחיפוש, כמו גוגל סקולר למאמרים באנגלית בעיקר. אפשרויות חיפוש נוספות וטובות הן באתרי הספרייה של האוניברסיטאות והמכללות השונות. בנוסף, מקור המידע החשוב ביותר הוא הסילבוס של הקורס בו אתם כותבים את העבודה הסמינריונית. הסילבוס מכיל את מקורות המידע המכוונים ביותר עבור העבודות הסמינריוניות שלכם, אשר נבחרו על ידי המרצה וצוות ההוראה כמקורות מהימנים ומקיפים. |
כתיבת מספר שאלות מחקר וחיפוש מקורות ספציפיים למחקר | לאחר החיפוש הראשוני, שבו וכתבו מספר שאלות מחקר, נסו לכתוב שאלות מדויקות על הנושא של הקורס אך שימו לב כי יש לשאלת המחקר שלכם מספיק מקורות גדול שממנו תוכלו לבחור. |
כתיבת ראשי הפרקים | שלב נוסף וחשוב לעבודה סמינריונית הוא בחירת ראשי הפרקים לעבודה. ראשי הפרקים לעבודה הם אלו המאפשרים לכם להראות את הידע שרכשתם על כל נושא בנפרד וכן על האינטגרציה בין הפרקים לנושא. שימו לב כי עליכם לכתוב על פי כללי האקדמיה בכתיבת מקורות גם בתוך פרקי העבודה. |
כתיבת הסיכום | כתיבת הסיכום היא מטלה גדולה בפני עצמה. הסיכום צריך להכיל את המידע מהפרקים וכן הסקת מסקנות ומענה על שאלת המחקר. גם בכתיבת הסיכום יש לכתוב מקורות על פי כללי האקדמיה. |
כתיבת המבוא | כתיבת המבוא או התקציר נכתבת בסוף העבודות הסמינריוניות. מדוע? כיוון שכתיבת המבוא צריכה להכיל בתוכה תקצירים של כל פרקי העבודה. על הכתיבה להיות ברורה, מקיפה וטבעית. המבוא הוא החלק בו אתם מציגים את העבודה כולה לקורא, מושכים אותו לקריאת העבודה עצמה ותהיה לגבי הפתרון לשאלת המחקר. |
עריכה והגהה | חלק חשוב מאוד בסוף העבודה הסמינריונית הוא העריכה וההגהה, אל תחשבו שהמרצה יסלח או ישכח את טעויות הכתיב המקריות , את סימני הפיסוק הלא נכונים או את כתיבת המקורות השגויה. גם לחלק הזה מגיע ציון בעבודה וחבל, אחרי כל העבודה הקשה, להפסיד נקודות חשובות בציון כי לא טרחתם לעבור על העבודה לפני ההגשה. |
החשיבות של התאמה של לוח הזמנים ללוח הזמנים האישי שלכם היא ראשונה במעלה. קל לקבוע לוח זמנים עמוס ולהתאכזב כאשר לא עומדים בו. הורים זקוקים לזמן נוסף לכתיבה של עבודת סמינריון ולארגון נכון של שעות הכתיבה (אי אפשר להתעמק בעבודה סמינריונית כאשר יש לכם ילד על הרגל), גם סטודנטים שאינם הורים צריכים לשלב בנוסף ללימודים עבודה ומשפחה ולכן תכנון הזמן הוא חשוב מאוד.
כתיבת עבודות סמינריוניות מוצלחות
כתיבה של עבודות סמינריוניות מוצלחות חייבות להתחיל בראש ובראשונה בסדר וארגון, בחשיבה שיטתית, בחקירה והיכרות עם החומר הנלמד במהלך השנה, וכמו כן בהתייעצות עם המרצים.
תהליך עבודה מסודר ושיטתי יוביל לתוצאה מובטחת ומוצלחת. הכתיבה צריכה להיות רהוטה, מחקרית ומסודרת.
עזרה מצוות המומחים שלנו
אנחנו בחברת אפלטון מעוניינים להקשיב לכם ולצרכים שלכם, להתאים את הצוות המומחים לנושא העבודה שלכם בכל שלב בתהליך הכתיבה העבודה הסמינריונית כדי שיחד נשיג ציון גבוה. לא רק שנספק לכם עבודה סמינריונית מצוינת, אלא גם נציע לכם את העזרה והעצות שלנו. ההצלחה היא של כולנו!
שאלות ותשובות בעבודות סמינריוניות
מהן עבודות סמינריוניות?
עבודות סמינריוניות הן עבודות סופיות, שמכילות חומר רב שנלמד במהלך השנה ומטרתן לבחון את כל מה שהסטודנט ספג ולמד במהלך השנה האחרונה. בעלת משקל משמעותי ביותר על הציון הסופי, וניתן להגיש אותה בסוף הסמסטר או בסוף השנה.
מה כולל תהליך הסיוע שלנו?
תהליך הסיוע שלנו כולל את כל סוגי המטלות האקדמיות, לרבות מטלות סמינריוניות, שהן הסיוע המבוקש ביותר בשל האתגרים הרבים שסוג זה של מטלות אקדמיות טומן בחובו. התהליך מלווה אתכם מתחילת המטלה ועד לסופה.
למידע נוסף, הקליקו לאתר.
באילו תחומים של עבודות סמינריוניות אנחנו מסייעים?
התחומים של עבודות סמינריוניות שבהם אנחנו מסייעים הם מגוונים, ולמעשה השירות מתמקד בכל התחומים, בהתאם לסוג השירות שמתבקש מאיתנו. ולכן, מוזמנים לפנות אלינו בכל תחום.
איך לבחור חברה המסייעת בעבודות סמינריוניות?
חברה שמסייעת לכם בעבודות סמינריוניות כדאי לבחור לפי רמת השירות שאותו תקבלו ולפי איכות התוצרים לדוגמא שאותם תקבלו, כמדד לבחירתכם בה כחברה שתסייע לכם בכל עת שתצטרכו. ובכך, תדעו איזה שירות לקבל.